Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Cykelgarage & cykelhus - ordna och skydda dina cyklar

cykelgarage utomhus

 

Cykelgarage & cykelhus för offentlig miljö

Ett cykelgarage bidrar till en mer organiserad parkering av cyklar och förhindrar att de kastas omkring över gårdar eller parkeras på fel platser. Våra cykelgarage erbjuder praktiskt och funktionellt skydd mot vind, regn och snö för de parkerade cyklarna. Om du har frågor om vilka cykelställ som passar bäst i ditt specifika cykelskjul, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med att hitta den bästa lösningen för cykelparkering. Förutom standardmodeller av cykelgarage kan du även välja mellan olika färger, toppkåpor, sidopaneler och takpaneler för flera av våra modeller. Vissa av våra produkter inkluderar även parkeringsbågar som är skräddarsydda för den specifika modellen. Självklart erbjuder vi även fristående cykelställ, pollare och cykelbågar som kan användas i ditt cykelgarage.

 

Låga priser     Snabba leveranser     Hög kvalité

 

Parkera cykeln säkert med ett cykelgarage

Vi har ett flertal olika modeller av cykelställ med tak, och dessa passar för de allra flesta modellerna på marknaden. Genom att placera ett cykelskjul på ett bra ställe så kan man undvika att cyklar parkeras överallt där det finns plats, och istället placeras cyklarna ordentligt i en cykelparkering. Detta är alltså en mycket bra investering om du vill ha ordning och reda, till exempel på gårdsplanen eller utanför en entré. Vi har flera olika modeller och lösningar när det kommer till cykelparkeringar. Även cykelskydd kan vara en bra investering då de ger ett gott skydd mot väder och vind. Med ett cykelhus kan man undvika såväl våta sadlar som omkullblåsta cyklar.

 

 

De cykelskydd vi erbjuder har en smidig design, och väljer du ett ställ med hög och låg parkering så kan det bli ännu smidigare. Med denna utformning sparar man nämligen plats och kan rymma ett större antal cyklar. Det går även att kombinera flera ställ och sammankoppla dem, om man behöver ett större cykelställ. De produkter vi säljer håller en hög kvalitet och klarar av väder och vind, tack vare ytbehandlingen som gör att de kan stå utomhus i många år utan att skadas av väder. De är tillverkade av tåliga material och har en lång livslängd

 

Varför du ska parkera under tak

I ett cykelskjul eller cykelställ med tak skyddas cykeln från väder och vind. Om din cykel alltid parkeras under tak så förlängs livslängden väldigt mycket, jämfört med om du låter din cykel stå oskyddat utomhus. Cykeln kommer även att fungera bättre då regn och vind annars kan torka ur fettet ur packningar och kedjor, men under ett tak skyddas din cykel från vädret och dess effekter. En annan fördel är att du slipper komma ut till en våt cykelsadel eller omkullblåst cykel. Detta kan annars bli besvärligt när du behöver komma iväg direkt, men istället måste du hitta något att torka av cykelsadeln med, eller kontrollera hur cykeln mår efter fallet som vinden har orsakat.

 

Med ett cykelgarage går det även att låsa fast cykeln i ramen om man väljer några av våra cykelställ med denna lösning, vilket gör att cykeln står säkrare och risken för stöld minskar. Cykeln skyddas alltså inte enbart från väder och vind, utan även från stöld, vilket gör cykelgarage till en bra investering. Ytterligare en fördel är att man slipper utspridda cyklar, då de flesta förstås kommer att välja att parkera i cykelgaraget om det finns ett sådant.

 

Att välja cykelställ till cykelskjul

Om du funderar över vilket cykelställ du ska välja till ditt cykelskjul så är det korta svaret att det finns många att välja mellan. Du kan helt enkelt välja det cykelställ som passar dig och dina behov bäst. Våra vanligaste modeller när det kommer till cykelställ är 250 och 450. Med dessa cykelställ finns det möjlighet att låsa fast ramen i en låsbygel, som är smidigt placerad på cykelstället. En annan fördel med dessa cykelställ är att de har hög/låg placering av hjulhållarna, vilket helt enkelt innebär att varannan cykelns framhjul placeras lite högre. Detta gör att cykelstyrena inte krockar med varandra.

 

Garage för cyklar

Parkeringshus för cyklar har blivit allt mer populära i Sverige, och detta beror främst på att många söker säkrare alternativ för sina cyklar. Garagen har ett ökat stöldskydd, och de skyddar även från väderpåverkan. I dessa finns det även möjlighet att ha övervakning om man vill det. Det finns förstås många fördelar med garage för cyklar, och det finns även många olika alternativ. De kan till exempel placeras såväl på marknivå som under jord. På marken är förstås fördelen att de är synligare, placeras de under jord så behövs tydlig skyltning för att cyklister över huvud taget ska veta att cykelgaraget finns. De som har elcyklar uppskattar ofta denna lösning, eftersom det är ett säkert sätt att parkera cykeln. I många cykelgarage finns även eluttag som kan användas för att ladda elcykeln. En del garage har även skåp för hjälmar och annan utrustning. Det är viktigt att dörren till garaget är enkel att öppna, utan att man behöver släppa cykeln. I större städer kan det bli trängsel vid dörren om det endast finns en entré. Skjutdörrar kan vara en smidig lösning som ökar tillgängligheten, detta kan dock medföra att oönskade besökare kommer in.  

 

På vissa modeller så kan man välja till låsgrindar som då gör parkering av cykel väldigt säker. Man kan använda flera olika lösningar för att låsa grindarna till cykelstället. Antingen så kan man använda vanlig hederlig nyckel alternativt ett hänglås. Hänglåset kan med fördel vara ett hänglås med kod så alla de boende enkelt kommer åt sina cyklar i det låsta cykelsgaraget. 

 

 

Sedumtak på cykelgarage

Sedumtak på cykelgarage för en mer levande miljö

En del av våra modeller kan kompletteras med modul för växtsorten sedum. Då har man helt enkelt en modul där man enkelt kan lägga på sedumtak som gör taket till en vackert grön och levande yta. Ett mycket populärt val som verkligen ligger i tiden. 

 

Ett tak täckt med sedum väver väl samman med den omgivande naturen och gynnar såväl fåglar som smådjur. Förutom att det är bra för vår miljö är det även vackert att se på, det inte bara är visuellt tilltalande, utan det höjer även hela omgivningens utseende och uttryck. 

 

Moms visas:
Produkter