Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Entrémattor

Entremattor-skrapmattor-torkmattor-till-butik

Entrémattor för allmänna platser

Entrémattor är nästan ett måste på allmänna platser där människor går in med skor oavsett om det är på ett företag, i butik eller köpcentrum. Vi har ett brett sortiment av olika mattor i hög kvalitet för att du ska kunna hålla din inomhusmiljö så ren som möjligt.

Vi rekommenderar alltid 3-stegssystem när det kommer till att ha dörrmattor vid entrén. Oavsett om du kallar det för entrématta, skrapmatta eller torkmatta så har butiksmattor och dörrmattor olika funktioner för att samla upp smuts och väta. För att få bästa resultat är det viktigt att välja rätt matta på rätt plats.

 

Har du en besvärlig entré har vi specialmattor som kan anpassas efter dina behov. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du behöver hjälp med att välja mattor.

 

 

Välj flera olika mattor på allmänna platser

För att samla upp så mycket smuts som möjligt redan vid entrén rekommenderar vi att ni följer vårt 3-stegs system där upp till 90% av smutsen stannar utan att följa med in i byggnaden.

 

Steg 1 - Skrapmatta: Här placeras en skrapmatta utomhus så att den värsta smutsen stannar ute. Detta är den viktigaste steget så att grov smuts som gräs, jord, lera och smutsig snö skrapas av innan man kommer in i fastigheten, företaget eller butiken. 

 

Steg 2 - Kombinationsmatta: I steg 2 placeras med fördel en kombinationsmatta som är det andra steget i detta 3-stegssystem. En kombinationsmatta tar hand om den "finare" smutsen och placeras inomhus vid entrén eller utomhus under tak på ett bra sätt. Denna typ av matta suger också åt sig en del av vätan.

 

Steg 3 - Torkmatta: En torkmatta är det sista steget och drar åt sig den sista vätan som besökare tar med sig in i byggnaden. 

 

3 steg av entremattor, kombinationsmattor och torkmattor

Entremattor, skrapmattor och torkmattor i fastighet

 

Vilken typ av matta ska jag välja? Torkmatta, skrapmatta eller en kombimatta?

De mattor och skrapgaller som vi säljer är av högsta kvalitet och är designade för att klara vårt varierande klimat i norden. De är slitstarka och tillverkade för att klara av att vara i entréer där det dagligen passerar mycket människor. I bland kan det vara en utmaning att skapa utefter vår 3-stegsmodell på grund av begränsat utrymme vid ingången och då rekommenderar vi att man väljer en kombinationsmatta som både kan hantera väta och skrapning av mycket smuts. Man kan säga att det är en allt-i-ett matta som gör det möjligt att upprätthålla en ren och snygg ingång när det inte finns utrymme för 3 olika typer av mattor. 

 

Att använda sig av vår 3-stegssystem sparar mycket tid och kostnader då det inte blir lika smutsigt inomhus. En skrapmatta och absorberingsmatta motverkar att all smuts kommer in vilket också gör att inte golven slits lika hårt. Det finns många olika kvalitéer och material på dörrmattor och butiksmattor. De mattor vi har hemma i entrén är ofta av en helt annan kvalité och tål inte samma typ av slitage och har därför ett lägre pris. Vi har valt att arbeta med kvalitetsmattor för att kunna erbjuda företag en riktigt bra lösning. Vi har proffskvalitet för att våra kunder ska vara nöjda på lång sikt och för att de ska hålla även när det rör sig mycket människor i fastigheten. 

 

Välj rätt matta!

Här kommer lite tips för hur du väljer rätt matta till din fastighet:

 1. Det första man bör tänka på är hur stor butiksmatta man behöver i sin entré. Mät ordentligt så att du får en matta som passar både i storlek och form.
   
 2.  Material: Innan man köper en matta som ska ligga på allmänna platser där det rör sig mycket människor så är det viktigt att köpa en entre matta med mycket hög kvalitet både för att absorberingsmattorna och torkmattorna ska tåla slitaget men också för att den ska kunna klara alla typer av väderlekar oavsett om det är plus eller minusgrader.
   
 3. Image och profilering: Mattor både innanför och utanför butiken blir en stor del av inredningen så tänk på att välja en matta som passar ihop med er varumärkesprofil och framhäver er stil. Vi erbjuder olika typ av material och färg men också mattor med eget tryck där du kan välja att trycka din logo eller ett budskap. Har du en bostadsrättförening eller en HSB fastighet kan det vara trevligt med Välkommen till samt en en HSB logga.
   
 4. Underhåll av mattor är relativt enkelt. För att ge mattorna en så lång livslängd som möjligt behöver de rengöras regelbundet. De flesta mattor går både att dammsuga och tvätta (se alltid specifikationen för just din matta). Undvik också rengöringsmedel som gör att din matta tappar funktion, färg och form. 
   
 5. I många fall kan det vara bra att ha mer än en matta så att du alltid har en snygg och fräsch matta på plats vid ingången. Entremattor som utsätts för mycket trafik slits ut med tiden och när de har gjort sitt tappar de sin funktion och då är det dags att investera i en ny matta. 

 

Profilera din butik

För att få kunder och besökare att känna sig extra välkomna och samtidigt förstärka din varumärkesprofil erbjuder vi mattor med tryck. Det är både effektfullt och synligt att ha sin logotyp på en matta precis vid ingången. Vi har mattor med tryck både för entremattor innanför och utanför dörren.

 

 

 

Moms visas:
Produkter