Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Lekplats & Lekmiljö

Lekplats & Lekmiljö - lekparksutrustning-lekplats

Lekplats, lekmiljö & lekutrustning

Söker ni utrustning till er lekplats så har ni kommit rätt. Vår lekplatsutrustning och våra lekredskap är noga utvalda med barnens säkerhet, hållbarhet och utveckling av grundläggande motoriska färdigheter i åtanke. Vi erbjuder en mångfald av lekplatsutrustning  som är skräddarsydda för specifika behov Vi säljer endast godkänd lekutrustning från ledande tillverkare runt om i Europa som kan garantera säkra produkter med lång hållbarhet.

 

Tillsammans med er skapar vi en utomhusmiljö som främjar fysisk och social utveckling, lärande samt social samhörighet. Vi är engagerade i att skapa miljöer där barn kan växa och utvecklas genom lek och samarbete. Söker ni  uteprodukter och lekplatsutrustning och inte finner den här på vår sida så kontakta oss så skall vi försöka hjälpa er!

 

Lekplats & lekmiljö

Lekplatsutrustning så som gungor, rutschkanor, klätterställningar, fotbollsmål, sandlådor och karuseller behövs när man ska skapa en rolig lekplats för barn. Detta kan vara på en campingplats, en skolgård, i ett bostadsområde eller någon annanstans där många barn befinner sig. 

 

Fördelar med lekplatser

Det finns många fördelar med lekplatser, men knappast några nackdelar. De allra flesta barn älskar att leka på lekplatser, och det är en utmärkt plats att träffa nya vänner eller att möta upp befintliga vänner för att leka. Barnen lär sig mycket på en lekplats tack vare samvaron och gemenskapen, att vänta på sin tur och att samarbeta. 

I ett område kan lekplatsen bli den naturliga samlingsplatsen för barn. Där kan man träffa vännerna, och möta nya vänner. Även föräldrar brukar uppskatta en sådan plats, eftersom de vet vart barnen befinner sig. Närheten till en lekplats uppskattas av både barn och föräldrar, då man kan vistas där tillsammans.

 

Lekställningar

Det finns många olika lekställningar och klätterställningar att välja mellan, och en sådan är ofta en stor favorit på lekplatsen. En lekställning består ofta av flera olika delar och lekutrustningen på ställningen bjuder in till många olika lekar. En del lekställningar är anpassade för mindre barn, andra för större barn men det finns även lekställningar med olika delar för olika åldrar. Vi erbjuder högkvalitativa lekställningar som kommer att hänga med under många år framöver.

 

Rutschkanor

En rutschkana är nästan ett måste på en lekplats, och det får gärna finnas flera sådana – till exempel en mindre för småbarn och en lite större för äldre barn. Vi erbjuder ett stort antal rutschkanor för alla åldrar, och det breda sortimentet innefattar såväl rutschkanor i plåt som i plastmaterial.

 

Lekplats & Lekmiljö - lekplatsutrusning

Lekutrustning för BRF & kommun.

Fjädergunga - lekplats

 

Gungställning

Ett självklart inslag på lekplatsen är gungorna, dessa finns på nästan alla lekplatser. Dessa brukar också uppskattas mycket av barn och ungdomar, inte minst idag då det finns många olika gungor att välja mellan. Vi har ett brett sortiment av gungställningar, fågelbogungor och kompisgungor för barn i alla åldrar. Fundera över vilka åldrar som brukar besöka lekplatsen när du väljer gungor, eller välj såväl gungor för de minsta som gör äldre barn för att kunna erbjuda något för alla åldrar. 

 

Gungbräda

Något annat som brukar uppskattas i lekplatsen är gungbrädor. Dessa finns knappast på varje lekplats, men det är ändå ett hyfsat vanligt inslag. Gungbrädor kan uppskattas av barn i många olika åldrar. Vi har ett flertal olika varianter av gungbrädor.

 

Sandlådor

Det allra vanligaste i lekplatser är kanske ändå sandlådor, en sådan finns förmodligen i varje lekplats. Detta är också något som brukar locka barn i många olika åldrar – och ibland även föräldrar. Man blir helt enkelt aldrig för gammal för att göra sandkakor och bygga stora sandslott. En sandlåda erbjuder stora möjligheter att vara kreativ – här kan man gräva, göra sandkakor, bygga och skapa. Man kan servera sandkakor till gäster när man leker affär, gräva ned skatter eller hitta på andra spännande lekar. Vi har sandlådor i många olika storlekar och former. Det går att låta hela lekytan vara en sandlåda, även när det finns annan lekutrustning, då blir sanden även ett naturligt fallskydd samtidigt som det finns gott om plats för sandlådelek.

 

Gungdjur och fjäderleksaker

Även om gungdjur förmodligen är ett namn som flera känner till, så kallas dessa även för fjäderleksaker. Dessa är en form av gungleksaker som endast är markmonterade, och består av någon form av fjädrar som ger den gungande effekten. Här finns många olika alternativ att välja mellan – djur och fordon med plats för ett eller flera barn.

 

Kombinationsleksaker

För lekplatsutrustning finns även kombinationsleksaker. Dessa har, precis som lekställningar, flera olika delar som skapar flera möjligheter. Detta är helt enkelt en annan form av lekställningar, som låter flera barn leka samtidigt med olika saker. Detta kan vara perfekt när man inte har plats för allt för många olika leksaker utan gärna vill ha allting samlat. Det fungerar dock även utmärkt som komplement på en lekplats där det redan finns annan lekplatsutrustning.

 

Roliga lekhus

Framför allt mindre barn brukar älska lekhus, och dessa finns i många olika varianter. Här finns allt från enkla modeller på marknivå med till exempel rattar och spakar, till fantasifulla modeller med höga torn och roliga rutschkanor.

 

Temalekplatser

Ett enkelt sätt att skapa en temalekplats är att börja med en specialbyggd lekställning. Här kan man välja många olika teman – till exempel piratskepp, fiskebåtar, bondgårdar, brandbilar, riddarborgar och så vidare. Dessa lekställningar kan sedan kompletteras med annan lekplatsutrustning med samma tema.

 

Alla barn har rätt att leka säkert

Självklart ska alla barn kunna vara med och leka, oavsett förutsättningar. Därför kan vi anpassa och utforma lekplatser för att de ska passa för alla, oavsett fysiska förutsättningar och eventuella handikapp. Leken hjälper barn att utvecklas och deras emotionella, sociala, fysiska och kognitiva välbefinnande. Det här är förstås väldigt viktigt, och lekplatser gör att barnen gladeligen går ut och leker – och samtidigt får frisk luft. En annan fördel med lek är att barn övar upp sina färdigheter på detta sätt. Detta underlättar inlärning, ökar koncentrationsförmågan och stimulerar även kreativiteten. Även rörelse är viktigt, och en rolig lekplats uppmuntrar till rörelse utan att det känns som något jobbigt eller påtvingat.

Produkter