Jag vill handla som

Företag Exkl. moms
Privat Inkl. moms
Handla smidigt utan konto
Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Fastighetsbox-postbox-Dinbox

 

 

En Guide till Fastighetsboxar: Allt du Behöver Veta inför Ditt Köp


Är du i färd med att investera i fastighetsboxar för ditt bostadshus eller företag? Denna informativa guide är framtagen för att ge dig all den information du behöver för att göra ett välgrundat val när det kommer till inköp av postboxar. Vi kommer att noga gå igenom de vanliga frågor som vårt kundtjänst har fått genom åren och presentera dessa på ett pedagogiskt och förståeligt sätt. Efter att du har läst denna guide kommer du ha all den indormation du behöver om fastighetsboxar.

 

Installationsguide - Fastighetsboxar

Här är en snabb sammanfattning om du inte har tid att läsa hela guiden:

 

Användningsområden för Fastighetsboxar

Fastighetsboxar är en oumbärlig lösning för många olika typer av fastigheter. Oavsett om du bygger nya lägenheter, genomför stora renoveringar eller driver företagshotell, så är fastighetsboxar en praktisk och användbar investering. De används även i radhusområden och stora företag. Dock bör du vara medveten om att inköp och installation av fastighetsboxar innebär en kostnad, vanligtvis mellan 400 och 900 kr per fack, beroende på modell och storlek.

 

Kvalitetssäkrade Boxar

Forum för fastighetsboxar är intresseföreningen som sätter upp riktlinjerna och kraven för fastighetsboxar. Det är viktigt att notera att alla boxar vi säljer är godkända för användning i Sverige. Detta garanterar hög kvalitet och överensstämmelse med nationella standarder.

 

Mångfald av Modeller och Tillbehör

Det finns en bred variation av fastighetsboxar tillgängliga på marknaden, med olika material och modeller som är utformade för att passa olika miljöer. Vi erbjuder även ett omfattande utbud av tillbehör, vilket gör det möjligt att anpassa din postbox efter dina specifika behov.

 

Varför Du Ska Välja Fastighetsboxar

Fastighetsboxar är inte bara ett praktiskt val, de erbjuder även flera fördelar. Efter installationen blir de boende i hyresfastigheten försedda med en förbättrad posthantering och en ökad känsla av säkerhet. Dessutom ger de ett stilrent och professionellt intryck till din fastighet.

Så, om du överväger att investera i fastighetsboxar, tveka inte att kontakta oss för att få mer information och rådgivning. Vi är här för att hjälpa dig att göra det bästa valet när det gäller fastighetsboxar.

 

Köp fastighetsboxar till er fastighet eller till er BRF redan idag

Vi finns här och hjälper er i alla steg

 

 

Inventering - Uppskattning av bestånd

Här kikar vi tillsammans på hur många lägenheter eller företag som finns på adressen så vi skall kunna finna rätt boxar till er. Vi kika även i detta steg vilken modell som kan passa bäst beroende på utseende i trapphus och helt enkelt på vad ni tycker är en snygg lösning. Detta är ett steg som vi såklart hjälper er med och vi har sålt fastighetsboxar till tusentals föreningar så vi har mycket kunskap som ni kan dra nytta av.

 

 

Order - Beställning

När ni bestämt vilken modell, färg och material ni vill ha på boxarna och vi tar emot er order av fastighetsboxar skickas dessa ut direkt till er utan mellanhänder. I samband med order kommer ni få information om hur ni gör installationsanmälan hos Forum för fastighetsboxar som är postleverantörernas intresseförening för att göra det enkelt att komma igång med postboxarna. Ni få ett mail från oss med instruktioner om hur ni gör er installationsanmälan.

 

 

Montering

När boxarna är levererade och centrallåsen från Postnord har kommit så är det dags för installation. Fastighetsskötaren eller närmsta snickare löser installationen snabbt och enkelt. installationen är väldigt enkel och det tar ungefär 15 minuter att sätta upp en fastighetsbox.

 

 

 

 

Igångsättning

När installatinen är klar märks varje fack med namn på de som ska ha post i facken och sedan delar man ut nycklar till alla som ska ha postfack. Postnord gör besiktning av boxen och detta sker oftast av brevbäraren när han ser att boxen är uppsatt. Nu kommer anläggningen att vara igång och postfacken kommer fyllas med härliga brev och fina paket.

 

 

 

Support efter köp

Det kan hända att det behövs nån reservdel, nya nycklar & lås eller liknande och då kontaktar ni bara oss. Vi har sålt våra boxar sen 2009 och vi hjälper er längs vägen även efter postboxen är igångsatt.

 

Kontakta oss

Vi finns här för dig och dina frågor.

Ring oss på 020-10 57 95

Maila oss på info@entreprodukter.se

 

 

Stor Guide för fastighetsboxar

 
 

Vad är en Fastighetsbox?

En fastighetsbox används av postföretagen för att distribuera och leverera postförsändelser till flerfamiljshus och andra fastigheter, istället för att leverera till individuella postlådor eller brevinkast i lägenhetsdörrar. Fördelen med fastighetsboxar är att varje lägenhet eller företag på samma adress har sitt eget låsbara fack där brevbäraren eller paketleverantören kan leverera försändelser på ett tryggt och säkert sätt. En betydande fördel med fastighetsboxar är att de har tillräckligt med utrymme för att ta emot större postförsändelser och paket, något som blir alltmer efterfrågat. Vi erbjuder fastighetsboxar i olika utseenden, storlekar och material för att säkerställa att vi kan erbjuda ett komplett sortiment till våra kunder över hela landet. Vårt sortiment inkluderar både inomhus- och utomhusfastighetsboxar.

 

 

Fastighetsbox

Skillnaden mellan en Postbox och en Fastighetsbox?

Det är både ja och nej när det kommer till skillnaden mellan en postbox och en fastighetsbox. En fastighetsbox är helt enkelt en box med flera fack som är avsedda för distribution och förvaring av post eller paket till flerfamiljshus och andra projekt där det finns flera mottagare på samma adress. Med andra ord är det en central enhet på en adress. En postbox (som även kallas så inom branschen) kan å andra sidan vara en vanlig brevlåda eller en "brevlåda" för ett företag som kan finnas på en annan plats dit fakturor eller annan post skickas.

 Klicka här för att se hela vårt sortiment

 

Platser där Fastighetsboxar Används

Fastighetsboxar har blivit allt mer populära i Sverige, särskilt de senaste tio åren. Tidigare var "brevinkast" i dörrar den vanliga standarden, men nu ser vi en betydande ökning av antalet fastighetsboxanläggningar runt om i landet. Alla nybyggda fastigheter måste installera fastighetsboxar och i 95% av fallen där trapphusrenoveringar och dörrbyten genomförs, inkluderas även installation av fastighetsboxar.

 

Här är några platser där fastighetsboxar ofta används:

 

fastighetsbox till lägenheter
Flerbostadshus
Detta är den vanligaste kundgruppen för fastighetsboxar. Fastighetsboxarna installeras vanligtvis i trapphusets entré, och varje mottagare har sitt eget låsbara fack.

 

 

 

Företag/företagshotell
Idag är det nästan en självklarhet att installera fastighetsboxar på platser där människor passerar på väg till sina arbetsplatser eller kontor. I många gallerior eller företagshotell kan ett utrymme dedikeras där alla företag på samma adress har tillgång. Det är även vanligt att det finns en box för utgående post på dessa platser.
 
postboxar till radhus
Radhusområde
Det blir allt vanligare att även bostadsområden med radhus eller villor installerar en gemensam posthanteringsenhet i form av fastighetsboxar. Dessa brukar placeras utomhus, och vi kommer längre ner i texten att förklara mer om utformningen och placeringen av dessa.

 

 

Fördelar med Fastighetsboxar

Fastighetsboxar erbjuder många fördelar. Här är några viktiga punkter sammanfattade:

 

 • Centraliserad Posthantering
  All post och reklam (för de som har valt att ta emot den) samlas på en säker plats, vilket eliminerar behovet av att ha dem utspridda på golvet i hallen.
   
 • Möjlighet att Ta Emot Större Försändelser
  Med ett postfack i en fastighetsbox kan du ta emot större brev, paket och försändelser än vad som är möjligt genom ett brevinkast i en lägenhetsdörr.
   
 • Ökad Säkerhet och Trygghet
  Genom att eliminera behovet av ett "hål i dörren" till lägenheten skapar du en tryggare hemmamiljö. Risken för sabotage och avlyssning minskar avsevärt, samtidigt som inbrottsrisken minskar.
   
 • Minskad Ljudnivå och Bättre Miljö
  Genom att ta bort dörrhålet minskar ljudnivån från trapphuset, och risken för kallras samt dålig lukt från grannar minskar markant.
   
 • Främjar Trivsel Mellan Boende
  En fastighetsbox eller postbox i entrén på en hyresfastighet skapar en positiv atmosfär och främjar trivsel bland de boende.
   
 • Minskar Städbehov och Oönskade Störningar
  Städbehovet i trapphuset minskar och ljudet av postutdelare minskar när en postbox vid ytterdörren eliminerar behovet av att springa i trapphusen.
   
 • Utleveransfack För Enkel Utgående Post
  I vissa fall kan du få ett utleveransfack i anslutning till fastighetsboxen, vilket gör det bekvämt och tidseffektivt att skicka utgående post utan att behöva springa till en separat brevlåda.
 

Här skall vi gå igenom ovan fördelar med fastighetsboxar lite närmare

 

Fördelarna med Fastighetsboxar: Ett Tryggare Boende

En av de mest framstående fördelarna med fastighetsboxar är att de eliminerar behovet av de otrygga brevinkasten som sitter i lägenhetsdörrarna. Vi får regelbundet kunder som byter ut de äldre dörrarna med brevinkast mot nya säkerhetsdörrar. Denna åtgärd görs inte bara för att skapa en tystare bostadsmiljö eller för att skapa en egen brandsäker zon, utan den hjälper även till att göra fastigheten säkrare.

 

Det är viktigt att förstå att brevinkasten utgör en potentiell säkerhetsrisk. Årligen inträffar sabotage genom dessa brevinkast, inklusive hällande av brandfarliga vätskor. Det har även rapporterats om husdjur som förgiftats genom mat som har kastats in genom brevinkastet. Dessutom är brevinkasten en vanlig ingång för inbrott och olaglig avlyssning, buggning och filmning. Genom att ha säkerhetsdörrar utan öppningar för brevhantering kan du undvika alla dessa risker. Detta ensamt är tillräckligt starkt skäl för att investera i fastighetsboxar.

 

Förbättring av Trapphusmiljön

Med täta dörrar utan brevinkast minskar lägenhetens värmeförlust, vilket är bra för vår miljö. Risken för spridning av matos och obehagliga dofter i trapphuset och i lägenheterna minskar också betydligt med tätare dörrar. Det är också värt att notera att en fastighetsbox underlättar brevbärarens arbete och snabbar upp postutdelningen. Detta leder till att posten når mottagarna snabbare. Minskad rörelse i trapphuset resulterar också i mindre smuts och slask på fastighetens golv, vilket är en extra fördel.

 

Möjlighet för Paketleveranser till Fastighetsboxen i Trapphuset

Fastighetsboxar som placeras i fastighetens entré kan också fungera som paketboxar. Dessa boxar har tillräckligt med utrymme för att ta emot "varubrev," mindre paket som postbärare bär med sig för utdelning. Vanligtvis skulle dessa paket kräva att du åker till ett paketombud för att hämta dem, men med en fastighetsbox kan du enkelt hämta ditt beställda varubrev i fastigheten. Eftersom e-handelsköp fortsätter att öka, förväntar vi oss att efterfrågan på denna typ av tjänster kommer att öka avsevärt under de kommande åren.

 

Storleken på Paket som kan Tas Emot med en Vanlig Fastighetsbox

En vanlig fastighetsbox kan ta emot "varubrev," som är postnords term för mindre paket som är avsedda att levereras till fastighetsboxar. Maxmåtten för ett varubrev är 34x24x7 cm, och vikten får inte överstiga 2 kg. Även om andra leverantörer kan använda olika termer för liknande tjänster är varubrev den största produkten från den ledande leverantören för närvarande.

 

Placering av Fastighetsboxar - vart ska man placera postboxarna?

Fastighetsboxar kan placeras antingen inomhus eller utomhus, beroende på fastighetens behov och krav. Vi erbjuder både inomhus- och utomhusboxar för att passa olika miljöer.

 

 

Inomhus Fastighetsboxar

De allra flesta fastighetsboxar, upp till 95%, placeras inomhus. Dessa boxar placeras vanligtvis nära entrén, oftast precis innanför entrédörren. Inomhusfastighetsboxar har lång livslängd, är enkla att rengöra och påverkas inte av väder och vind. Posten förvaras alltid torr och skyddad, och det finns ingen risk för att låsen fryser eller att brevbärare måste hantera post i regn och dåligt väder.

 

Utomhus Fastighetsboxar

Om det inte finns en lämplig inomhuslösning och en fastighetsbox måste placeras utomhus, rekommenderar vi starkt att den installeras under tak om möjligt. Det är viktigt att minimera exponeringen för väder och vind, eftersom fukt och nederbörd kan nå postfacken och låsen, vilket kan leda till problem som frusna lås. Våra utomhusfastighetsboxar är konstruerade med extra tätning för att klara av väderförhållanden, men det är alltid bäst att minimera exponeringen för att säkerställa att din fastighetsbox fungerar problemfritt under många år.

 

Olika Monteringsalternativ för Fastighetsboxar

Montering av Fastighetsbox på Vägg

Detta är det vanligaste sättet att montera en fastighetsbox på. Monteringen är enkel och innebär att man skruvar upp den medföljande metallskenan på väggen. Sedan hänger man fastighetsboxen på skenan och säkrar dess position genom att skruva två skruvar genom de förborrade hålen på postboxens baksida. Det är en snabb och okomplicerad montering som inte kräver dyra monteringsföretag.

 

Montering av fastighetsbox på Benstativ

Det finns situationer där montering på väggen inte är möjlig, till exempel på platser med speciella materialval eller i historiska byggnader där man inte kan göra hål i väggarna. Därför är våra benstativ för fastighetsboxar en utmärkt lösning. Dessa stativ förankras i marken och erbjuder en stabil plattform för fastighetsboxen.

 

Montering av Fastighetsbox på hylla

Denna metod kan användas för att göra fastighetsboxarna till en iögonfallande inredningsdetalj. Genom att placera dem på en hylla lyfter man fram dem som en central punkt i rummet istället för att dölja dem. Många använder olika material som korkplattor, tegel eller andra kreativa alternativ för att skapa en modern och unik estetik.

 

Installation av Infälld fastighetsbox i vägg

Denna installation är stilren och snygg, och den planeras ofta redan i ritningsstadiet för nya fastigheter. Genom att integrera fastighetsboxarna i väggen får man en jämn yta och en enhetlig utseende på fasaden. Det är en funktionell och estetiskt tilltalande lösning, även om det kan medföra en ökad kostnad om man behöver göra hål i betongväggar.


Pris för Fastighetsboxar

Det är viktigt att ha en klar uppfattning om priset för fastighetsboxar innan man gör en beställning. Som en online-webbshop är vi fullständigt transparenta när det gäller priserna på våra fastighetsboxar. Du kan enkelt se den totala kostnaden på vår webbshop Entreprodukter.se, och vi erbjuder dessutom FRIFRAKT över hela Sverige för att göra det enkelt att få en exakt prisuppfattning.

 

Detta förenklar vårt arbete betydligt, eftersom vi på små beställningar sparar tid och slipper skapa individuella offerter. Vi kan istället sänka våra priser för att matcha de faktiska kostnaderna. Det är viktigt att notera att e-butiker som visar sina priser online måste vara konkurrenskraftiga från början, annars kommer de inte att kunna göra affärer. Därför strävar vi efter att ha så låga priser som möjligt på våra fastighetsboxar och tillbehör.

 

Kostnad per Lägenhet för Fastighetsboxar

En grov uppskattning ger en ungefärlig genomsnittspris på:

 

 • Cirka 600 kr per fack för en inomhusfastighetsbox.
 • Cirka 1000 kr per fack för en fastighetsbox i ek.
 • Cirka 1200 kr per fack för en fastighetsbox för utomhusbruk.

 

Dessa priser är riktlinjer och kan variera beroende på vilken modell du väljer. Om du väljer att inkludera ett elektroniskt lås till fastighetsboxen tillkommer kostnader för låset, kabeldragning, läsare och uppkoppling, vilket kan variera från fall till fall.

 

 

Priser för de olika varianterna av fastighetsboxar

 

Inomhusboxar

En box av bra kvalitet som är godkänd av forum för fastighetsboxar för postbruk i Sverige kostar ungefär 600 kr per fack.

 

Utomhusboxar

En utomhus fastighetsbox är även den mycket prisvärd och landar ofta runt 1000 kr per fack och detta beror på att tillverkningen är annorlunda och att det tillkommer extra tätningar i boxen. Detta medför såklart ökade kostnader.

 

Fastighetsboxar i mässing

En fastighetsbox i mässing är egentligen inte 100% tillverkad av mässing för då skulle den vara alltför mjuk och inte passera våra hårt ställda säkerhetskrav. Därför använder vi mässingsreplika som är en metall som förses med ett mässingsytskick som då blir rejäl i plåten samtidigt som utseendet blir i mässing. Kostnaden är ungefär det tredubbla mot en vanlig standardbox i metall. Lite dyrare med kan verkligen höja statusen på exklusiva adresser.

 

Fastighetsboxar i ek

Fastighetsbox natur kallar vi även dessa populära fastighetsboxar i ek. Fackkostnaden ligger runt 1000 kr men även i detta falla så tillför en exklusiv box trivsel i trapphuset och skänker en tanke till exklusivitet.

 

Elektroniska fastighetsboxar

Fastighetsboxar med ellås och även då ofta försedda med digitala namnskyltar är något som blir allt vanligare och vanligare. Då har man en fördel med att man kan ändra hyresgästers namn, styra deras inlogg till postfacket samt andra förekommande fördelar. Fastighetsboxar med elektroniska lås kopplas upp mot nån form av passersystem där man ofta knyter in lägenhetslås, passage till tvättstuga, bokning av tvättstuga och andra elektroniska tjänster. Branschen brukar räkna med att varje fack kostar ca 1000 kr att få digitalt och då ingår kabeldragning, ellås, läsare och koppling mot passersystemet. Det finns olika passersystem och digitala fastighetsboxar offereras efter efterfrågan då variationerna är otaliga.

 

 

Riktlinjer och Krav från postleverantörerna

Fastighetsboxen utgör en del i postgången, så kan då postleverantörerna (som tillsammans skapat intresseförening ingen ”forum för fastighetsboxar”) ställa krav på fastighetsägarna på vad som gäller för att sätta upp en fastighetsbox. Några av dessa krav är att postboxen skall vara av dem godkänd variant som är monterad på rätt höjd och har ett avlastningsbord i anslutning till boxinstallationen.

 

 

Besiktning innan du kan använda dina fastighetsboxar

Detta är inget som man som fastighetsägare behöver lägga tid och energi på utan sker automatiskt av postnords ansvarig på området. När hen besöker fastigheten bockar hen av en punktlista med följande korta punkter:

 

 • Att boxen är av godkänt märke och rätt variant.
 • Att installation av fastighetsbox är rätt utförd och att den är monterad på rätt höjd.
 • Att centrallåset är på plats och synkar med brevbärarens nyckel.
 • Att boxens postfack är uppmärkta med namn på de som ska ta emot post.

 

  Vilka typer av fastighetsboxar finns det?

   

  När det kommer till fastighetsboxar finns det ett brett utbud av olika typer, varianter och storlekar att välja mellan. Denna mångfald är avsedd för att kunna erbjuda dig som kund den perfekta lösningen som passar dina behov och önskemål. Nedan kommer vi att gå igenom olika aspekter och valmöjligheter när det gäller fastighetsboxar.

   

  Standard för Fastighetsboxar

  Det finns en fastställd EU-standard för fastighetsboxar, men varje EU-land har anpassat utformningen av sina boxar för att följa nationella riktlinjer och regler. Eftersom postdistributionen varierar mellan olika EU-länder, skiljer sig även reglerna för postboxar åt. Det är därför av största vikt att du väljer fastighetsboxar som är godkända för användning i Sverige, för att säkerställa att de uppfyller de svenska kraven och reglerna för posthantering.

   

  Antal Fack att Välja Mellan

  Antalet fack i din fastighetsbox beror på trapphusets förutsättningar och det antal postmottagare som finns i fastigheten. Det finns två huvudsakliga bredder på fastighetsboxar att välja mellan: enkolumns och tvåkolumns boxar. Höjden på facken varierar från 2 till 11 fack. Det är viktigt att notera att fack med 10 eller 11 höjder kräver dispens från PostNord. Dessa höga boxar är dock användbara om de enbart används för internpost, eftersom brevbäraren inte är involverad. Dispensen krävs av hänsyn till brevbärarens arbetsmiljö och för att de boende ska kunna nå sina postfack på ett enkelt och säkert sätt.

  Vi erbjuder givetvis fastighetsboxar med endast ett fack men då är en enklare och mer kostnadseffektivt att köpa en vanlig brevlåda som är låsbar. Dock är enfacksboxar vanligt förekommande om man köper en dubbelfacks box alternativt en trippelbox där vi monterat bort ett eller två hyllplan och satt dit en dubbellucka eller trippellucka för att få ett större postfack. Detta är vanligt förekommande i företagshotell eller hos E-handelsbolag då det samlas mycket post.

   

  Liggande eller Stående Postfack

  De flesta av våra fastighetsboxar har liggande postfack, vilket är det mest platsbesparande alternativet. Det är också enklare för både brevbäraren och de boende att hämta sin post ur liggande postboxar. Till exempel kan en tvåkolumns postbox med 9 fack i varje kolumn rymma upp till 18 fack på en väggyta som annars bara skulle ha kunnat rymma 6 lägenheter med stående postfack. Det är därför oftast fördelaktigt att välja liggande boxar.

   
  Stående fastighetsboxar är utformade så att posten placeras stående istället för liggande, vilket minskar utsticket från väggen till en minimum av 1 decimeter. Detta kan vara av stor vikt om det finns trånga utrymmen där postboxarna ska monteras. Stående fastighetsboxar har räddat många fastighetsägare från PostNords krav om att installera postboxar.

   

  Liggande fastighetsboxar är konstruerade så att brevbäraren lägger posten med långsidan inåt, vilket ger ett brett och grunt fack. Kompakta fastighetsboxar har postfack där posten läggs med kortsidan inåt, vilket ger en djupare och smalare konstruktion. Detta sparar plats på väggen. I stående fastighetsboxar läggs posten in stående, vilket ger bredare fack.

   

  Fackens Orientering

  Det är viktigt att facken monteras korrekt. (se bild nedan) Det finns olika modeller att välja mellan om du inte får plats med en "standard" postbox. 


   

  Vår Standardmodell: Den Liggande Fastighetsboxen

  Den mest populära modellen på marknaden och även favoriten bland både brevbärare och fastighetsägare är den liggande fastighetsboxen. Den här modellen gör hanteringen av posten smidigast och friktionsfriast. Om vi tar en titt på Entreprodukters enkla enradiga modell, så har den en yttermått på 499 mm, medan de dubbelradiga boxarna har en totalbredd på 955 mm. Varje fack har en höjd på cirka 11 cm, vilket gör att den kan rymma stora mängder post. Djupet på båda modellerna är 308 mm. Våra liggande ekboxar har något andra mått, vilka du kan hitta på produktens egen sida.

   

  Platsbesparande Lösning: Kompakt Fastighetsbox

  Den här modellen är räddaren i nöden när Postnord har krav på fastighetsboxar, men det finns inte tillräckligt med utrymme i trapphuset eller på de angränsande platserna där postfacken ska monteras. Entreprodukters Kompakt är lösningen i dessa utmanande trapphus. En kompakt postbox är en box där posten, paketen och kuverten placeras med kortsidan först. Bredden på dessa i en kolumnsutförande är 400 mm, medan varianten med två kolumner inte är bredare än 700 mm. Sådana här boxar sparar verkligen på väggutrymmet. Höjden på varje fack är densamma som på de vanliga liggande boxarna, och den totala måttet för posten i varje fack är cirka 11 cm i höjd.

   

  Den smalare modellen - Stående fastighetsbox

  Förr i tiden byggdes hyreshus med mycket smala trapphus. Det blir lite knepigt för hyresvärdar när de får krav från Postnord att införa ett postutdelningssystem som inkluderar fastighetsboxar. Det är då Entreprodukters stående fastighetsboxar blir ett utmärkt alternativ. En fastighetsbox med stående fack innebär att posten "ställs" in i postfacket istället för att normalt placeras på en hylla i boxen. Dessa boxar är mycket grunda och blir en mer platsbesparande installation nära väggen. Djupet på en stående fastighetsbox är endast 120 mm, vilket sparar mycket plats i djupled vid installationen. Sådana här boxar bör endast användas där utrymmet är begränsat, eftersom det kan vara något knepigare för brevbäraren att leverera postförsändelser samtidigt som facken har en något mindre volym och inte rymmer lika mycket post som de "vanliga" boxarna.

   

  Flexibilitet i Planeringen: Enkolumns och Tvåkolumns Boxar

  Vi på Entreprodukter, som arbetar mycket med postboxar, diskuterar ofta "enkolumns" eller "tvåkolumns" boxar, även kända som enradiga eller tvåradsboxar. Enradsboxar har, precis som namnet antyder, endast en rad med fack i bredd. Dessa boxar har en kolumn med fack och gångjärn på ena sidan. Dubbelradsboxar har en lösning där man öppnar dörrarna från mitten och dessa boxar har gångjärn på båda sidorna. En enkelradsbox har vanligtvis mellan 2-9 fack i höjd, medan dubbelradsboxarna har dubbelt så många fack. I planeringen av fastighetsboxar bör man alltid sträva efter att underlätta för brevbäraren genom att minska antalet huvudlås, även kallade centrallås. Därför bör man alltid överväga att köpa dubbelkolumnsboxar när det är möjligt. Det tar upp mindre väggutrymme och är lite billigare per fack. Det är därför vanligt att man kombinerar dubbelradsboxarna med enkelradsvarianter.

   

  Hållbara Materialval för Fastighetsboxar

  Det mest vanliga materialet när det gäller tillverkning av boxar är stålplåt. Stålplåt är det bästa valet eftersom det gör boxarna mycket säkra mot inbrott och eftersom metall är det hårdaste materialet, vilket ger boxarna en mycket lång livslängd. Alla postboxar som ska placeras utomhus måste vara av metall och inte av trä. Visst kan träet med tiden ge en trevlig patina, men när det kommer till våra produkter passar trä endast inomhus. En fastighetsbox i trä kan dock vara en trevlig inredningsdetalj och ge trapphuset en lyxig känsla. En fastighetsbox i mässing ger också en lyxig känsla och är mest vanligt förekommande på mer exklusiva adresser i de trendiga och "dyra" kvarteren i storstäderna.

   

   

  Bra tillbehör till fastighetsboxar

  För att förbättra funktionaliteten och säkerheten där dina fastighetsboxar är installerade finns det flera tillbehör att överväga:

   

  Säkerhet och Ordning med Snedtak för Fastighetsboxar

  Vi rekommenderar alltid att man installerar ett snedtak ovanpå fastighetsboxarna. Denna åtgärd förhindrar effektivt att oönskat material, såsom reklam och annat skräp, hamnar på fastighetsboxarna. Om någon skulle försöka placera något ovanpå snedtaket så kommer det genast att glida av, vilket uppmuntrar hyresgästerna att ta med sina postförsändelser och slänga oönskad post i pappersåtervinningen istället för att lägga det ovanpå postfacken. En betydande anledning till att använda snedtak är också att minska brandrisken, eftersom ackumulering av brandfarligt material ovanpå boxanläggningen förhindras. Dessutom förhindrar snedtaket att föremål som telefoner och handväskor, som brevbärarna har med sig när de hämtar posten, glöms kvar på postfacken.

   

   

  Välbehövliga Avlastningsbord för Effektiv Posthantering

  Det är viktigt att alltid ha ett avlastningsbord installerat i nära anslutning till boxanläggningen. Detta avlastningsbord eller avlastningsskiva ger brevbäraren möjlighet att placera sin postväska på en praktisk höjd. De flesta boxar har redan avlastningsbord monterade inuti postboxen, men detta kan variera beroende på modell och storlek. Mer information om detta finns i produktens beskrivning. Om du har 7 eller fler fack är det ett krav att det ska finnas ett avlastningsbord. 

   

   

  Stabil Montering med Benstativ för Fastighetsboxar

  Våra benstolpar fästs stadigt i marken eller golvet, vilket eliminerar behovet av att borra i väggen. Detta är särskilt användbart i historiska byggnader där det är viktigt att undvika att göra hål i väggarna. Det är också vanligt att använda våra benstativ i kommunala miljöer där man vill skapa en gemensam posthantering för hela kommunhuset. Företagshotell och gallerior är ytterligare exempel på platser där våra benstativ är populära.

   

   

  Ökad Kapacitet och Flexibilitet med Stora Fack och Servicefack

  Vi erbjuder dubbla luckor och trippelluckor, vilket möjliggör att mellanplanen i fastighetsboxen kan avlägsnas för att skapa dubbelfack eller trippelfack (det vill säga två eller tre fack i ett). Detta resulterar i större fack som kan hantera mer post eller paket. I vissa fall kan posten även leverera större paket till dessa fack, vilka då kallas servicefack eller paketfack eller paketbox. Dessa servicefack kan även användas som utgående postlådor i vissa situationer.

   

   

  Framtidsinriktade Alternativ: Elektroniska Lås och Elektroniska Namnskyltar

  Våra boxar är framtidssäkrade och kan utrustas med elektroniska lås och digitala namnskyltar där de boendes namn visas. Detta gör det möjligt att fjärrstyra boxarna och ändra boendens namn på distans. Genom att integrera boxarna med ett passersystem kan hela fastigheten kopplas samman i ett enda enhetligt system. För mindre fastighetsbestånd kan det vara mer kostnadseffektivt att använda analoga fastighetsboxar, särskilt om det inte redan finns ett passersystem installerat. För större fastighetsbestånd med befintligt passersystem kan dock digitala boxar vara ett utmärkt alternativ.

   

   

  Tydlig Information med Våningsregister och Namntavlor

  Våningsregister , namntavla, trapphusregister, boenderegister - Dessa olika termer syftar i grund och botten på samma produkt. De representerar skåp, vanligtvis låsbara, där man kan placera papper som enkelt visar vilka som bor i huset och på vilket våningsplan. Tidigare användes korktavlor eller tavlor med utbytbara namnremsor för detta ändamål. Idag tillverkas 99% av alla trapphustavlor med en snygg vit bakgrund som är magnetisk och enkel att torka av. Man placerar helt enkelt ett vanligt papper med namnen på de boende och deras våningsplan i skåpet. Detta gör det enkelt att uppdatera informationen vid in- och utflyttningar utan kladd eller smuts på tavlorna, vilket ger en ren och prydlig presentation.Dessa olika termer syftar i grund och botten på samma produkt. De representerar skåp, vanligtvis låsbara, där man kan placera papper som enkelt visar vilka som bor i huset och på vilket våningsplan. Tidigare användes korktavlor eller tavlor med utbytbara namnremsor för detta ändamål. Idag tillverkas 99% av alla trapphustavlor med en snygg vit bakgrund som är magnetisk och enkel att torka av. Man placerar helt enkelt ett vanligt papper med namnen på de boende och deras våningsplan i skåpet. Detta gör det enkelt att uppdatera informationen vid in- och utflyttningar utan kladd eller smuts på tavlorna, vilket ger en ren och prydlig presentation.

   

   

  Enkel Tidningshantering med Tidningshållare och Tidningsklämmor

  Det är fortfarande mycket vanligt att dagstidningen levereras till dörren. I takt med att gamla dörrar byts ut till säkerhetsdörrar utan brevinkast, monterar man ofta tidningshållare i samma höjd som dörrhandtaget. Här kan tidningsdistributören placera tidningen. Det finns olika modeller av tidningshållare och tidningsklämmor tillgängliga, i olika material och färger.

   

   

  Vi har bred kunskap om fastighetsboxar och hjälper er i alla steg.

   

   

   

   

  Inventering - Uppskattning av bestånd

  Här kikar vi tillsammans på hur många lägenheter eller företag som finns på adressen så vi skall kunna finna rätt boxar till er. Vi kika även i detta steg vilken modell som kan passa bäst beroende på utseende i trapphus och helt enkelt på vad ni tycker är en snygg lösning. Detta är ett steg som vi såklart hjälper er med och vi har sålt fastighetsboxar till tusentals föreningar så vi har mycket kunskap som ni kan dra nytta av.

   

   

   

   

  Order - Beställning

  När ni bestämt vilken modell, material och färg som ni önskar på era boxar så tar emot er order av fastighetsboxar och dessa skickas direkt ut till er utan mellanhänder. I samband med order kommer ni även erhålla information om hur ni gör en installationsanmälan till Forum för fastighetsboxar som är postleverantörernas intresseförening för att förenkla igångsättning av postboxar. Ni få helt enkelt ett mail från oss med instruktion hur ni väldigt enkelt gör er installationsanmälan.

   

   

   

  Montering

  När ni fått hem era beställda boxar och centrallåsen från Postnord så är det dags för installationen. Vi brukar säga att fastighetsskötaren eller närmsta snickare löser detta på en kafferast. Monteringen är väldigt enkel och det tar ca 15 minuter att montera en fastighetsbox.

   

   

   

  Igångsättning

  Efter monteringen så märker man upp varje fack och delar ut nycklar till de boende. Postnord gör en besiktning av boxen och detta sker oftast av brevbäraren när han ser att boxen är uppsatt. Nu kommer anläggningen att vara igång och postfacken kommer fyllas med härliga brev och fina paket.

   

   

   

   

  Support efter köp

  Det kan hända att det behövs nån reservdel, nya nycklar & lås eller liknande och då kontaktar ni bara oss. Vi har sålt våra boxar sen 2009 och vi hjälper er längs vägen även efter postboxen är igångsatt.

   

   

  Kontakta oss

  Har du fortfarande funderingar kring ditt köp? Då finns vi här för dig och dina frågor.

  Ring oss på 020-10 57 95

  Maila oss på info@entreprodukter.se

  Moms visas:
  Produkter